Belföld

Zavaros lesz az ivóvíz

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat tisztítási és javítási munkákat végez április 8. és 11. között Alsóváros és a Belváros területén, valamint a Kossuth L. sgt. és a Párizsi krt. sarkán.

A munkálatok időtartama alatt átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni, a víz zavarossá válhat, valamint rövid ideig (naponta legfeljebb 4 órán keresztül) szünetelhet az ivóvíz szolgáltatás az érintett körzetekben.

A munkagödör bezárását követően kezdődhet meg az út helyreállítása is. A betonozást követően kerül majd sor az aszfaltozásra – ha az időjárás vagy más egyéb előre nem látott körülmény nem akadályozza a munkát.

A víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban javasoljuk, hogy a munkálatok megkezdése előtt (este 22:00 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat tisztításának befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

A Szegedi Vízmű kéri a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik