Belföld

Újabb árhullám érkezik a Rábán! Fotók!

Másodfokú a készültségi szint Rábapatonánál, Rábacsécsénynél, Gyirmótnál és Koroncónál, valamint a Koroncó-Mórichida szakaszon.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a folyó Árpásnál dél körül tetőzik, de a lassú apadás miatt elhúzódóan érvényben lesz a másodfokú készültség.

Jelezték: Mórichidánál reggel óta ismét árad a Marcal, de a tetőzés vagy nem, vagy csak rövid ideig haladja majd meg a másodfokú készültség szintjét. Gyirmótnál – ahol a folyó a vizét amúgy is visszaduzzasztó, áradó Rábába ömlik – pénteken délelőttre árják a Marcal tetőzését.

A Cuhai-Bakonyér szerda este a hétvéginél 15 centivel alacsonyabban tetőzött Mezőőrsnél, és a nap folyamán tetőzik Bőnynél. A Concó Nagyigmándnál reggeltől apad.

A Rába árhulláma miatt Rábapatona, Rábacsécsény, Gyirmótnál és Koroncónál, valamint a Koroncó-Mórichida szakaszon elsőről másodfokúra emelték a készültség szintjét. Este hat órától a Marcal mentén elsőről másodfokúra emelik a belvízvédelmi készültséget.

Közlésük szerint a megyében 17 ezer 963 hektáron áll a belvíz; ebből 1833 hektár vetés, 2731 hektár szántó, 2.417 hektár rét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik