Belföld

Modern Zoopedagógiáról a Vadasparkban

A Szegedi Vadasparkban folyó munka elismeréseként is az intézményben tartják a Modern Zoopedagógia – Nemzetközi konferencia a délkelet-európai állatkertek oktatási tevékenységének fejlesztéséért című tanácskozást.

Az állatkertek széleskörű természetvédelmi tevékenysége részeként a mai zoo-k nagyon fontos feladata az a fajta oktatás-nevelés, amely egyrészt a bemutatott állatok segítségével mindenki számára egyértelművé szeretné tenni az élet sokszínűségének fontosságát, másrészt azt, hogy mindezen csodálatos élőlények megóvása mindannyiunk feladata. A Szegedi Vadaspark megnyitása óta élen jár ebben a munkában, nem véletlen, hogy az I. Magyarországi Zoopedagógiai Konferenciát is itt rendezték 1995-ben.

Az április 4-6. között a Szegedi Vadasparkban megrendezendő szakmai találkozó címe: Modern Zoopedagógia – Nemzetközi konferencia a délkelet-európai állatkertek oktatási tevékenységének fejlesztéséért. A rendezvény célja az, hogy a résztvevő, oktatással foglalkozó állatkerti szakemberek, kicsit összegezze az elmúlt évtizedek tapasztalatait, megvitassák, milyen tevékenységeket, módszereket érdemes alkalmazni a XXI. század elején, amelyekkel mind a fiatalok, mind az idősebbek „megfoghatók”, s ezáltal viselkedésük és gondolkodásuk a környezettudatosabb életmód felé terelhető. A programra 16 állatkertből várunk résztvevőket azzal a nem titkolt szándékkal is, hogy a hazai zoo-k tapasztalataik átadásával segítsék azon délkelet-európai állatkertek zoopedagógiai munkáját, amelyek még talán kevésbé járatosak e speciális oktatási forma mindennapos használatában

A balatoni vendéglátóhelyek közül Laposa Bence érdekeltségei kapták a legtöbb támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, miközben ő a szervezet tanácsadója, és a hírek szerint ő tett javaslatot a támogatottak névsorára is. A pénzosztás akkora feszültséget okozott, hogy a badacsonyi borász felajánlotta lemondását a Balatoni Kör éléről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.