Belföld

Mellékutak újulnak meg több mint négymilliárd forintból

Fejér megye három alsóbbrendű mellékútja 29,1 kilométer hosszan újul meg az idén, az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztésekre 4,3 milliárd forintot fordítanak.

A témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Dorkota Lajos kormánymegbízott elmondta: a szabadegyházai Hungrana Zrt. üzemavatásán a cégvezetők kérésére Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy javítják a térség közúti infrastruktúráját, ami most valósággá válik.

Törő Gábor (Fidesz-KDNP,) a Fejér megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a négy- és ötszámjegyű utak fejlesztése iparfejlesztéseket hozhat az egyes térségekbe, ami egyben új munkahelyeket is jelenthet.

Cser-Palkovics András (Fidesz) Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy az ingázók munkába járásának és a tömegközlekedés biztonságának javulását is eredményezik a beruházások.

Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója elmondta, hogy az országos átlagnál jobbak a megyei utak, mégis az 1300 kilométeres úthálózat fele azonnali beavatkozást igényelne.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly három útszakaszt újítottak fel 16,3 kilométer hosszan. Az idén az Új Széchenyi Terv regionális operatív programja keretében megújul az Adony-Kálóz összekötő út 11,5, a Székesfehérvár-Kincsesbánya közötti út 8,7, valamint a Mór-Kocs összekötő út 8,9 kilométeres szakasza.

Az útburkolatok megerősítése mellett belterületeken a vízelvezető árkok és buszöblök, külterületeken a vízelvezetők és az átereszek rekonstrukciója is megvalósul. Emellett Iszkaszentgyörgyön a 8202 és a 8203 jelű utak találkozásánál körforgalom épül. A tervek szerint a kivitelezők a munkálatokkal őszre végeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik