Belföld

Gondokat okozott a hó – visszavonták a riasztást

Már nincs riasztás Győr-Moson-Sopron és Vas megyében sem.

Már mindenhol visszavonta a sok eső, illetve a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat.

Szerda hajnalban két megyében – Győr-Moson-Sopron és Vas – még narancssárga, vagyis másodfokú, Veszprém és Zala megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés volt érvényben a várható hófúvás miatt. A jelentős mennyiségű eső miatt pedig három megyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg – adtak ki figyelmeztetést. Ezeket azóta mindenhol visszavonták.

Jelenleg Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala megyék területén van még érvényben figyelmeztetés a talaj menti fagy miatt.

Csütörtökre szintén a várható talaj menti fagy miatt kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a Nyugat-Dunántúlon fokozatosan gyengül, éjfélre megszűnik a havazás, és ezzel együtt a viharos lökésekkel kísért északi szél is mérséklődik. Számottevő megmaradó hó már nem várható.

Az esti órákban nyugaton, csütörtök reggel a Dunántúl nagy részén, valamint Pest és Nógrád megyében több helyen valószínű talaj menti fagy.

8.05 – A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda 7.00 órai összesítése alapján Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye több térségében is változó intenzitással havazik. Az előrejelzések szerint ezekben a megyékben hófúvások is nehezíthetik majd a közlekedést a mai nap folyamán. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden erejével azon fog dolgozni, hogy megszüntesse az esetleges hóakadályokat, ugyanakkor a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a hófúvásokban érintett területeken mielőtt útnak indulnának, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról!

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye több térségében is változó intenzitással havazik. Zala megyében és Fertőszentmiklós térségében a főutak latyakosak, a havazásban érintett más területeken sónedves vagy nedves a főúthálózat. A mellékutak Szombathely, Zalaegerszeg és Keszthely térségében havasak, Fertőszentmiklós környékén hókásás, Lenti, Nagykanizsa és Csorna tájékán pedig latyakos, a havazásban érintett többi alsóbbrendű úton nedves a burkolat.

7.19 – Győr-Moson-Sopron megyében több térségben is havazik. A havazásban érintett területeken egyelőre hókásás vagy vizes a fő- és mellékutak burkolata. A 7.00 órai összesítésünk alapján 9 munkagépünk dolgozott a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon a megyében. A 85-ös főúton Rábatamásinál a 30-as kilométer szelvénynél egy kisteherautó árokba fordult, félpályán megy a forgalom, a 84-es számú főúton a 126-os kilométer szelvénynél az egyik sószóró munkagépünkkel ütközött egy tehergépjármű, személyi sérülés nincs, de itt is csak félpályán halad a forgalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik