Belföld

Lopott kerékpárok és erővágó a csomagtérben

Mosonmagyaróvár közelében bukott le a tolvajduó.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére az elmúlt napokban, hogy Mosonmagyaróvár és Levél között ismeretlenek pakolnak vasat egy furgonba.

A kiérkező járőrök az 1. sz. főút egyik bekötő útjánál egy Peugeot Boxert és annak két utasát vonták ellenőrzés alá. A tolcsvai illetékességű férfiak várakozásukat azzal magyarázták, hogy járművük elromlott. A tehergépkocsi átvizsgálását követően, annak csomagterében 20 db kerékpárt találtak a rendőrök. Eredetükről az egyik férfi úgy nyilatkozott,, hogy azokat 2.500 Euró értékben vásárolták török vendégmunkásoktól. Tudomása szerint a kétkerekűek Hollandiából származnak.

A két férfi „meséje” gyorsan megdőlt. A jármű első ülése alól erővágók kerültek elő, míg a környék tüzetes átvizsgálása során, a kisbusztól távolabb „frissen” levágott lakatok és kerékpár zárak hevertek a bozótosban.

A rendőrök a kerékpárokat és a bűncselekményhez használt eszközöket lefoglalták. A két férfi ellen orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik