Belföld

Fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltók az árvíz ellen

Védőgátakat építettek és egész nap szivattyúztak a fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltók.

Március 31-én a hirtelen elolvadó nagy mennyiségű hó és a lehulló csapadék felduzzasztotta a vízelvezető csatornákat. A Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület már vasárnap délelőtt Fehérvárcsurgó több pontján (a nem tisztított átereszek miatt) az árkokban felgyülemlett vizet tűzoltó szivattyúval távolította el a megfelelő helyre.

A nap folyamán az egyesület tűzoltó gépjárművel, nyolc fővel, Bodajk városába is átment, ahol a Móri Önkormányzati Tűzoltósággal és a helyi lakosokkal együtt homokzsákokból segített védőgátat építeni a vasúti átjárónál lévő családi háznál-mondta Mihály István a Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka a Fehérvár24-nek.

“Este Fehérvárcsurgó legalsó pontján homokzsákokból épített védművet kellett felépíteni, a vízelvezető csatorna visszaduzzadása miatt. A polgármesteri hivatal udvarán lévő homokot töltöttük be zsákokba, melyeket tűzoltóautóval szállítottunk a helyszínre. A hivatalból kettő, egyesületünk tagjai közül tizenkét fő végezte a munkát, mellyel este 11 órakor végeztünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik