Belföld

A kupagyőztest pezsgővel fogadta Fehérvár

Hosszú idő után harmadszor is elvitte a kupát a fehérvári gárda, amit igazi ünnepély kísért a városban.

Kimondhatjuk, hogy a húsvéti vasárnap éjjelén jó volt fehérvárinak lenni. Az Alba Fehérvár góliátjait több százan fogadták éjszaka a Városház téren. Talán az összes pezsgő elfogyott a környékbeli éjjel-nappal nyitva tartó boltokból, amivel fellocsolták a város főterét a rajongók.

Vitathatatlan, hogy a fehérvári gárda egyszerűen lelépte riválisát, a Szolnoki Olaj KK-t. A játékosok a városháza erkélyéről fogadták a gratulációt a rögtönzött pezsgőfürdő után. A városházi vendéglátás pizzás fogással és dobozos sörrel készült a kupagyőzelem alkalmából. A város polgármestere felhívta a figyelmet gratulációja során, hogy a bajnokság még hátravan. Cser-Palkovics András kijelentette: a korona a bajnoki arannyal kerül a fejekre. Az önfeledt ünneplés közben a fehérvári polgármester nagyot sóhajtva mondta: végre eljött a pillanat, hogy várom a találkozást Szolnok első emberével.

A városházi erkélyen izgalmas epizód tette helyre a magyarságtudatot: egy pezsgősüveggel kezében a 16 pontos Smith, aki a legkevésbé sem látszott magyarnak, idézte a zöld erdőben jártam kezdetű locsolómondókát, majd locsolt. Mese nincs. Ezek a srácok már magyarok, sőt, fehérváriak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik