Belföld

Vatikánváros: 250 ezren a szentmisén

A hívőkkel teljesen megtelt Szent Péter téren pontifikálta Ferenc pápa a húsvétvasárnapi szentmisét.

Az új pápa első húsvétvasárnapi miséje előtt már órákkal elözönlötte a tömeg a teret és a Vatikán környékét is. A vatikáni szóvivő közel 250 ezer emberről beszélt az újságíróknak.

Az egyházfő a szombati virrasztás után személyesen mutatta be az ünnepi misét is. Ferenc pápa és a bíborosok a bazilikából vonultak ki a térre. A pápa egyszerű fehér ruhát viselt és nem mondott homíliát. A mise után pedig egy nyitott autóban körbejárta a teret.A Szent Péter-bazilika előtt felállított szabadtéri oltárt és az egész teret mediterrán virágok és növények díszítették. 

A pápa délben a bazilika lodzsájáról beszédet mond és Urbi et Orbi áldását adja. A Vatikán közlése szerint elődeihez hasonlóan a világ népeit is üdvözli, de rövidebb formában.

Ferenc pápa húsvétvasárnapi Twitter-üzenete (@pontifex) a nem hívőkhöz szólt és a szombati vigílián elhangzottakat ismételte meg. “Fogadd be életedbe a feltámadott Jézust. Ha eddig távol voltál tőle, tegyél egy kis lépést felé: tárt karokkal vár téged”.

Húsvét Esztergomban is

„Ha Isten színe előtt fáradozunk, nagyobb felelősséggel teljesítjük földi életünk feladatait. Szilárdabb bizalommal vállaljuk a nehézségeket is, mert nem csak pillanatnyi, anyagi eredményekre várunk” – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

Erdő Péter úgy fogalmazott: “Földi életünk minden igyekezete, a szegények, betegek, szomorúak, foglyok és szenvedők iránti segítő szeretetünk, minden jól végzett munkánk az üdvösség eszközévé válik. Olyan jelentőséget kap, amely túlmutat földi életünk határain.”

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik