Belföld

Tapsifülesek hemzsegnek Győr utcáin

A város nevezetességei között töltik a húsvéti ünnepeket a győri állatkert nyuszijai.

Ahogy az-az ünnepi fergetegben lenni szokott, húsvétkor is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Xantus János Állatkert. Az állatsimogatóban a napokban például helyet kapott egy makettváros, ahol a tapsifülesek felhőtlenül ugrándozhatnak Győr történelmi, és szakrális épületei között. „Megálmodtuk a jellemző belvárosi utcákat és épületeket, mint például a Városháza, a Győri Nemzeti Színház vagy éppen a Püspökvár, így most ezeket vehették birtokba a szőrmókok. Intézményünkben dolgoznak igazán ügyes kezű szakemberek, ők voltak azok, akik megfaragták és kifestették a makettet. 8 fajta nyuszi szaladgál most a mini városban, közülük is kiemelkedik a közel 7 kilós magyar óriás, az új-zélandi vörös nyuszi, vagy éppen az oroszlánfejű törpenyúl” – mondta a Győr24-nek Andréka György, az állatkert igazgatója.

Húsvétkor sokan kedvet kapnak az állattartáshoz, hogy így lepjék meg gyermekeiket, ez azonban felelősséggel jár, a nyulakat is ápolni és gondozni kell, csakúgy ahogy a többi házi kedvencet. „20 négyzet-deciméternyi helyet, azaz megfelelő méretű tartóketrecet kell biztosítanunk, de hasonlóan fontos az optimális hőmérséklet is. Ha hideg padlóra tesszük az állatot, az legalább annyira árt, mintha radiátor alatt tartanánk, mindkét esetben hibásan cselekszünk. Szobahőmérsékleten, friss víz, széna, vagy egyéb takarmány biztosítása mellett érhetjük el, hogy az új családtag komfortosan érezze magát otthonunkban” – tudtuk meg Mészáros Gabriellától, az állatkert zoopedagógusától.

Április 1-jén a makettváros mellett, színes repertoárral készül a park, így lesz tojásvadászat, csigafutam, nyuszibirodalom és „bolondozoo” is, valamint az első Győrben született tigriskölyköt is megtekinthetik a „Csíklandós Húsvét” látogatói. Részletek itt!

fotók: Galambos Bernadett

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik