Belföld

Orbán Viktor elárulta a nagy sonkatitkot

orban-viktor(1)(960x640).jpg (orbán viktor, )
orban-viktor(1)(960x640).jpg (orbán viktor, )

Az idei ünnepen egy 15 kilós példánynak gyújtott alá a miniszterelnök.

Napok óta gőzerővel folynak a húsvéti munkálatok az Orbán családban – számol be a Blikk. Anikó asszony a lakást díszítő koszorúkat készíti, amelyeket a Facebookon található videó tanúsága szerint a családfő függeszt szakszerű mozdulatokkal a megfelelő helyre.

A sonkafőzés is hagyományosan Orbán Viktor feladata. A miniszterelnök a bulvárlapnak elárulta, hogy korábban saját kezűleg pácolta és füstölte az ünnepi asztalra szánt sonkát. Idén azonban más a helyzet, ugyanis egy barátjától kapott egy pompás, 15 kilós példányt. A tekintélyes méretű húsáru a kormányfői lak udvarán álló üstházban rotyog 5-6 órát, addig, amíg a „víz teteje megmozdul.” Ezután az üstöt hideg kőre helyezi a sonkamester, és hagyja, hogy a saját levében hűljön ki a finomság, mert ettől lesz igazán ízletes. Vasárnap reggeli asztalra kerülésekor a tormát is maga reszeli hozzá a miniszterelnök.

A hétfői menü bárány lesz majd, amit már Anikó asszony készít. Aztán pedig indul a locsolkodás, és az ajándékvadászat a kertben, ami idén a hó és a sár miatt mérsékelten szórakoztató mulatságnak ígérkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik