Belföld

Jégeső és hó is lehet

eso(210x140)(2).jpg (eső, )
eso(210x140)(2).jpg (eső, )

Sok eső, és viharos szél. Erre számíthatunk ma. Helyenként havazás sem kizárt. Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt áradnak a hazai folyók.

A meteorológiai szolgálat vasárnapra elsőfokú figyelmeztetést adott ki Nógrád, Pest, Fejér, Tolna és Baranya megye kivételével az egész országra a várható esők, heves zivatarok miatt. Ez azt jelenti, hogy az érintett régiókban a 20 mm-t is meghaladhatja a napi csapadékmennyiség. A Dunántúl északnyugati részén 20-30 mm eső is eshet.

A déli, kora délutáni óráktól az esti, késő esti órákig döntően a Dunától keletre többfelé intenzív záporokra, illetve szórványosan zivatarok kialakulására számíthatunk. A nyugati országrészben havas eső, helyenként havazás sem kizárt. A zivatarokat helyenként jégeső és viharos szél kísérheti. Ugyanakkor enyhe lesz az idő. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 12, másutt 13 és 20 fok között alakul.

Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk. Reggelig még délen és keleten lehet vegyes halmazállapotú csapadék, de ez napközben mindenütt megszűnik, és több-kevesebb napsütés is lesz. Megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb 6, 11 fok között alakul.

Kedden aztán újra a felhőké lesz a főszerep. Csak északkeleten lehet némi napsütés. Dél, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, de a nyugati határvidéken havas eső, hó is előfordulhat. Ismét jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. A keleti, északkeleti szél megerősödik. Hajnalban +2, -3, napközben nyugaton 3, keleten 12 fok lesz.

Szerdán is hasonló idő lesz, sok esővel, időnként élénk széllel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Csütörtöktől aztán alábbhagy a csapadék. Szárazabb légtömegek érkeznek térségünkbe, és a nappali felmelegedés is fokozatosan emelkedik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik