Belföld

Raboltak és fosztogattak a szegedi fiatalok

Amíg egy fiatalkorú lány rabolt, fiú társai kifosztottak egy erősen ittas állapotban lévő embert Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton március 29-én éjfélkor.

A fiatalkorúakból álló csoport Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton haladt, amikor egy párra lettek figyelmesek. A csapat 14 éves lány tagja megragadta a nő haját és cigit követelt tőle – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sértett átadott 500 forintot, de a támadónak ez sem volt elég, ezer forintot követelt. Végül a társaság eddig ismeretlen tagja szedte le a lányt a nőről. Eközben a kompánia 15 és 17 éves fiú tagjai ismeretlen társukkal kihasználták a férfi ittas állapotát és elvették tőle a nála lévő néhány ezer forintot és az okmányait.

A Szegedi Rendőrkapitányság rablás és kifosztás bűntette miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Időközben a Gyulai Rendőrkapitányság jelezte, hogy a helyi buszpályaudvarról előállították a 17 éves fiatalembert, ugyanis megtalálták nála a kifosztott férfi okmányait.

A szegedi nyomozók a délután és az este folyamán megtalálták és előállították a másik fiút és a lányt is. Előbbi ellen kifosztás, míg utóbbi ellen rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség mindkét fiatalkorút őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik