Belföld

Patkánytól féltik a babát a panelban

patkány (patkány, )
patkány (patkány, )

Az egyik szolnoki társasház kilencedik emeleti lakásában okozott riadalmat egy jókora rágcsáló.

A szoljon.hu, megyei lap beszámolója szerint két nappal ezelőtt egy kisgyermekes fiatal pár motoszkálásra ébredt éjjel. Először a kutyájukra gyanakodtak, de amikor rágcsálást hallottak a konyhaszekrényből, rájöttek, mással van dolguk. Hiába szedte szét a bútort még éjszaka a férj, a betolakodó nem került elő. A fiatalasszony hívta a rágcsálóirtókat és a közös képviselőnek is panaszkodott, de mindenki csak azt tanácsolta, tegyen ki mérget.

Másnap egy újabb zajra az apa kihúzta a kanapét, amelyen a kisbabájuk feküdt. Egy félkarnyi hosszú patkány lapult ott. Az anyuka azonnal elrohant a gyerekkel, az apa pedig addig üldözőbe vette és végzett a hívatlan vendéggel.

A fiatal pár most mindent fertőtlenít és tervezik, hogy el is költöznek, mert félnek, hogy újabb patkányok tűnnek fel és megtámadják a kisbabát.

A társasház közös képviselője szerint két hete folyamatosan rágcsálóirtás zajlik az épületben. Elmondta, hogy a régi lakásokban a falak egy része gipszkartonból készült, azon könnyen átrágja magát a rágcsáló. Éppen ezért tanácsos erősebb akadályt, például valamilyen fémből készült torlaszt állítani a patkányok elé, hogy ne jussanak be a lakásokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik