Belföld

Fidesz. Köszöntsük? Ne köszöntsük?

fidesz (fidesz, )
fidesz (fidesz, )

A szocik szerint nem jár nekik, Deutsch szerint viszont mindenképpen. Na ja, de ő otthon van.

A szocialisták közleményt adtak ki, amelyben azt írják: ne ünnepeljük a Fideszt, mert nem jár nekik. Ezt írják: “a valaha bátor ifjakból szerveződött, de a fiatalságát és a demokratikus elkötelezettségét mára egyaránt elveszítő Fidesz eljutott odáig, hogy nyilvánvaló hazugságokkal vádolja, állampárti módszerekkel fenyegeti és megfélemlíti azokat a fiatal demokratákat, akik békésen, de kíméletlen őszinteséggel szembesítik egykori elveivel és mai tetteivel.” Aztán még írnak olyat, hogy “ünnep aznap lesz, amikor a magyar jogállam és demokrácia hívei egyszer s mindenkorra felszámolják Orbán Viktor és a Fidesz szabadságellenes és antidemokratikus rendszerét”

Ezzel szemben A Fidesz-alapító Deutsch Tamás a Facebookon, (utóbb a Mandineren keresztül) üzent mindenkinek, aki ma nem szereti eléggé a fiatal demokratákat. Deutsch az írás jelentős részében gyermekkori emlékeit foglalja össze, rámutatva, hogy szinte minden fontos esemény épp március 30-ra esett. Így nem véletlen, hogy pártja is épp ezen a napon alakult meg. “25 éves a Fidesz. Negyed század. Kerek jubileum. A 25. érettségi találkozókra olyanok is el szoktak jönni, akik kihagyták a korábbiakat. A 25. házassági évforduló az ezüstlakodalom. Szóval, nagy dolog a 25. évforduló” – írja az Alapító, majd sorra veszi az ellenzékinek tartott sajtót, amely nemhogy nem ünnepel, hanem éppen ellenkezőleg.

Külön sorokat szentel Tamás Gáspár Miklósnak, a Népszabadságnak és az FN24 újságírójának, kedves kollégánknak, Nagy Józsinak, akit “aranytollú frontharcosnak” nevez, de nem szeretetből. Hanem éppen ellenkezőleg.

“Olvasom hát az alkalomra született »kritikus hangvételű« (ugye, milyen szépen fogalmaztam) írásokat. Sajnálom a szerzőket, mind egy szálig. És büszke vagyok arra, amit csinaltunk. Nagyon büszke!” – teszi hozzá Deutsch Tamás.

Hát így. A Fiatal Demokraták Szövetségét 25 évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alapította meg 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi a fővárosban, a Bibó István Szakkollégiumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik