szemét (szemét)
Belföld

Eljárás indul a hulladékszállítási díjak drasztikus emelése miatt

Fogyasztói bejelentések alapján közigazgatási eljárást indított a Fejér Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége a Dunanett Kft-vel szemben több szempontból kifogásolható szolgáltatói magatartás és a hulladékszállítási díjak drasztikus emelése miatt – közölte a Kormányhivatal pénteken az MTI-vel.

A szakigazgatási szervet megkeresők dokumentumokkal alátámasztottan számoltak be a közszolgáltatatást végző vállalkozás minden érintettet felzaklató számlázási gyakorlatáról. A felügyelőség a rendelkezésére álló iratok alapján közigazgatási eljárást indított a szolgáltatóval szemben, és tájékoztatta az ügyről a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot is.

Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott csütörtök délután tárgyalt a Dunanett Kft. tulajdonosaival. Ennek eredményeként az eljárás végéig a cég visszavonja a kifogásolt számlákat.

A hatályos törvény értelmében január elsejétől maximum 4,2 százalékos áremelést hajthatott volna végre a cég, az MTI azonban úgy értesült, hogy duplájára emelkedett a szolgáltatás díja Dunaújvárosban és a környező településeken.

Ezen kívül a háztartásoknak minden héten fizetniük kellett volna a szolgáltatásért, függetlenül a tényleges teljesítéstől.
Dunaújváros önkormányzatának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a város közgyűlése csütörtöki ülésén tárgyalta a szemétszállítási díj emelésével kapcsolatos problémát, amely 34 települést és közel 160 ezer lakost érintett. Ennek nyomán kezdeményezték a Dunanett Kft. önkormányzat által delegált, és a cég másik tulajdonosa, az Energott Kft. által delegált ügyvezetőjének azonnali visszahívását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik