Belföld

Több száz faluban nem árulnak majd cigit?

Dohanybolt(210x140)(4).jpg (dohánybolt)
Dohanybolt(210x140)(4).jpg (dohánybolt)

1417 településen a kutyát sem érdekelt a nemzeti dohánybiznisz, ott új pályázatot írnak ki.

Eddig 15 633 pályázatot nyújtottak be a nyáron induló trafikokra. Miközben bizonyos területeken a túljelentkezés négy-ötszörös, addig több mint 1400 településen senki nem pályázott – tájékoztatta a Hír24-et a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

Az említett helyeken így hát elvileg nem árul majd senki cigarettát. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb pályázat kiírásával próbálja megoldani a problémát, az érintett településeken újabb határidőt adnak meg majd a jelentkezésre.

A falvak listáját a nemzetidohany.hu oldalon tették közzé. Itt találja:

Az új felhívásban sem kapnak semmiféle kedvezményt a kis falvak, vagyis nagy az esély, hogy az ugyanazokkal a feltételekkel meghirdetetett pályázatra sem fognak többen jelentkezni.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezető nem kívánt válaszolni arra, mi lesz akkor, ha az új felhívásra sem jelentkezik senki az adott településekről. Légrádi Petra azt mondta: azon vannak, hogy az országban mindenütt lehessen legálisan dohányárut venni.

A februári módosítások szerint július helyett már május 1-jén megnyithatják dohányboltjukat, akik addig megkapják az engedélyüket. Július 16-ától azonban csak a nemzeti trafikopk árulhatnak cigit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik