Belföld

Milliókat lopott ügyfeleitől egy győri autószalon alkalmazottja

Az üzletfelektől beszámításra átvett és az általa értékesített használt autókért befolyt pénzeket is ellopta.

A férfi egy győri autószalon értékesítőjeként a megrendelőktől átvett húszmilllió forinttal sajátjaként rendelkezett, és az üzletfelei kártalanítására kölcsönként felvett tizenhétmillió forintot sem adta vissza hitelezőinek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás és sikkasztás megalapozott gyanúja miatt – előzetes letartóztatása mellett – folytatja a nyomozást  P. Dániel 37 éves győri lakos ellen.

A gyanúsított egy győri autószalon értékesítőjeként a megrendelőktől az elmúlt két évben átvett több milllió forinttal nem számolt el. Munkáltatójának azzal is kárt okozott, hogy az üzletfelektől  beszámításra átvett és az általa értékesített használt autókért befolyt pénzeket eltulajdonította.

Miután munkahelyén tavaly ősszel lelepleződött, több barátjától és imerősétől  közel 17 millió forintot kért  kölcsön megrendelői kártalanítására.  Hitelezőivel elhitette, hogy pénzügyi befektetéseiből és használt gépkocsival kapcsolatos üzletekből a kölcsönt rövid határidőn belül visszaadja. Valódi fedezettel azonban nem rendelkezett, ezért a kölcsönök visszafizetésének  reális alapja sem volt.

P. Dániel az elsikkasztott és csalással megszerzett mintegy 37 millió forint jelentős részét nem adta vissza, azzal sajátjaként rendelkezett.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akiket a gyanúsított ily módon  megtévesztett, vagy nekik kárt okozott. Bejelentések megtehetők a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon,  06-96/520-016-os telefonon, vagy levélben a 9002 Győr, Pf. 302. címen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik