Belföld

Mégiscsak felmentették Balogh Ibolyát

A Fehérvár24 már korábban megjósolta, ma úgy fest, hogy bekövetkezett a felmentés a kormányhivatalnál.

A Fehérvár24 információi szerint a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatóját azonnali hatállyal felmentette Dorkota Lajos kormánymegbízott.

Február 23-án hírt adtunk róla, hogy Dorkota Lajos felmentette Balogh Ibolyát. Akkor mindkét érintett cáfolta a felmentés tényét. Várható volt, hogy a Fehérvár24 információi miatt ezt a felmentést elodázzák, ami a mai napig tartott. Természetesen nincs még információnk arról, hogy a pázmándi polgármester-választás áll a menesztés hátterében, de ezt az ismeretek nyilvánosságra jutása előtt továbbra is feltételezhetjük.

Rövid válaszában Balogh Ibolya jelezte, hogy a mai hír igaz, a részletekről a későbbiekben tájékoztatja a Fehérvár24-et.

Balogh Ibolya, a felmentett főigazgató időközben nyilatkozatot adott ki, melyet e helyen közlünk:

A Fejér Megyei Kormányhivatalnál fennálló kormányzati szolgálati jogviszonyom, mint főigazgató 2013. május 31-i hatállyal, 2013. március 21-én valóban megszüntetésre került. A munkavégzési kötelezettségem alól mentesítésre kerültem. Annyit el kell mondanom ehhez a kérdéshez, hogy annak érdekében, hogy a jogállamiság eszméjét, a kormánynak a közigazgatás területén elért eredményeit, valamint a saját szakmai becsületemet megvédjem, amennyiben szükséges és indokolt lesz, úgy természetesen a szükséges jogi és egyéb lépéseket a megfelelő hatóságoknál, szerveknél és a média útján fogom megtenni.

Balogh Ibolya, aki a kormányhivatal megalakulásának előkészítésében és indításában irányítóként vett részt, ma már nem folytathatja munkáját a kormányhivatalban. Dorkota Lajos kormánymegbízott az üggyel kapcsolatban a Fehérvár24-nek csak annyit mondott, hogy kedden adnak ki közleményt, addig nem nyilatkozik senki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik