Belföld

Meghalt egy 108 éves magyar

gyertya(960x640)(1).jpg (gyertya, )
gyertya(960x640)(1).jpg (gyertya, )

Életének 108. évében elhunyt Bula Mihály, aki családjának tudomása szerint az egyik legidősebb ember volt Magyarországon.

A magyarországi korrekorderek legszűkebb élmezőnyébe tartozó, vélhetően “dobogós” férfi csütörtök reggel hunyt el a Komárom-Esztergom megyei Tát idősotthonában, ahova 105 éves korában került be.

Egyik unokája, Eiterné Géczy Beatrix elmondta, Bula Mihály 105 éves koráig kerékpározott, és azért nem ment be korábban az idősek otthonában, mert – mint bizonygatta – amíg biciklizni tud, addig képes ellátni magát.

A matuzsálem 1905. december 1-jén született az ugyancsak Komárom-Esztergom megyei Bajnán. Felesége 1986-os halála óta élt egyedül. Két lányától három unokája, azoktól négy dédunokája született. Asztalosként dolgozott, és egészen idős koráig aktív maradt. Az unoka elmondása szerint “józan, bölcs életet élt, sportolt, futballozott, edzősködött”. A hosszú élet titkát a “tiszta élet, tiszta lélek” mottóban fogalmazta meg.

Mivel Magyarországon nincs hivatalos nyilvántartás a korrekorderekről, nem lehet tudni pontosan, hogy Bula Mihály hányadik volt a legöregebb magyarok sorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik