Belföld

Hamis bankkártyákkal vett fel pénzt Szegeden és Deszken

Tetten érték a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei azt a román férfit, aki "klónozott" bankkártyákkal vett fel készpénzt szegedi, szőregi és deszki ATM-ekből.

Ausztráliai bankokhoz tartozó hamis, illetve “klónozott” kártyákkal Szegeden, Deszken és Szőregen vett fel készpénzt a 37 éves C. G. R. 2013. március 22-én és 28-án. Próbálkozásai több esetben sikerrel jártak, így összesen valamivel több mint kétmillió forint készpénzhez jutott hozzá – tájékoztatta a történtekről a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Rendőrkapitányság az érintett bank biztonsági szolgálatától kapott információk alapján március 28-án délután fogta el a férfit, miután ezzel a módszerrel újabb négyszázezer forintnyi készpénzt hívott le Szegeden. A román állampolgár által vezetett BMW-t a Dugonics téri körforgalomban állították meg a járőrök, miközben egy újabb ATM-et keresett.

A gépjármű átvizsgálása során a rendőrök jelentős mennyiségű készpénzt, valamint klónozott bankkártyákat foglaltak le.

A 37 éves C. G. R. ellen visszaélés készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik