Belföld

Beiktatták a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitányt

„Minden szervezet működésén lehet egy picit finomítani, hogy a polgárok még nagyobb biztonságban érezhessék magukat.”

Ünnepi állománygyűlésen iktatták be tisztségébe Csizmadia Gábor dandártábornokot, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitányát – tájékoztatta a megyei főkapitányság szóvivője pénteken.

Kocsis Tünde alezredes utalt arra: Pintér Sándor belügyminiszter április elsejei hatállyal adott megbízást a rendőri vezetőnek új tisztségére.

Egy héttel ezelőtt, a megyei önkormányzat közgyűlésén Papp Károly vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány azt jelezte: az általa javasolt vezető kiegyensúlyozott szakmai tevékenységet nyújtott eddigi 36 esztendei szolgálata során, amelyet a határőrségnél, Győrben kezdett, majd a Veszprém megyei, később pedig a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányságon, vezető beosztásokban folytatott.

Papp Károly akkor azt mondta, Csizmadia Gábor 2010-ben, előző kinevezésének átvételekor rendőri szempontból sokkal rosszabb állapotban lévő megyében kezdte meg szolgálatát, de ott “jelesre vizsgázott”. A leendő megyei főkapitány az ülésen arról beszélt, minden szervezet működésén lehet egy picit finomítani, hogy a polgárok még nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Az előző főkapitányt, Takács Tibor ezredest 2010 novemberében nevezte ki az országos rendőrfőkapitány. Ő szintén szomszéd megyéből, Vasból érkezett a posztra, azt megelőzően ott rendészeti igazgatóként dolgozott. Karrierjét tavaly szeptembertől az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) bűnügyi főkapitány-helyettesként folytatja, a megyei szervezetet azóta – március 31-ig – Bánhalmi Zsolt ezredes irányította megbízott főkapitányként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik