Belföld

Öt és fél milliárdból újítanak fel mellékutakat Veszprém megyében

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében összesen 5,43 milliárd forintos támogatásból 42,8 kilométernyi erősen leromlott állapotú Veszprém megyei mellékutat újít fel 2013-ban a közútkezelő - jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly elmondta: az országos programon belül Veszprém megyében 2013 végéig megújul a Zánka Nagyvázsony összekötő út 13,5, a Dudar-Bakonyszentkirály összekötő út 7,8, a Szabadbattyán-Veszprém összekötő út 8,2 és a Balatonakali-Balatonszőlős összekötő út 13,3 kilométeres szakasza.

Kiemelte: a közúti biztonság egyre nagyobb érték, amiben meghatározó szerepe van ebben a közutak állapotának; ez a projekt azonban nemcsak a biztonságot, hanem a turisztikai vonzerőt is növeli.

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy az úthálózat fejlesztése közösségi célokat szolgál: közérzet-és hangulatjavító, hiszen az országos úthálózat minőségében sok helyütt van kifogásolnivaló, de ha rátérünk egy olyan szakaszra, ahol zökkenőmenetesen haladhatunk, az egészen más közérzetet teremt.

Mázsi Attila, a közútkezelő vezérigazgatója úgy fogalmazott: iszonyatos rombolást okozott az elhúzódó tél az utak állapotában; erőforrásban és anyagilag is sokat jelent a társaságnak a kátyúk rendbehozatala, de hosszú távon egy átfogó felújítási program segítene az országos úthálózaton.

Tájékoztatása szerint 2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik