Belföld

Idén is úton a szűrőállomás

Immár hatodik éve indul útjára az Egészséges Vásárhely Program emlőszűrő-állomása: a szűrőbusz Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megye kisebb településeit keresi fel.

A szűrőbusznak köszönhetően a kis lélekszámú települések lakói is a saját településükön vehetnek részt az emlőszűrő programokon. A 2008 áprilisa óta működő szűrőbusszal az elmúlt években összesen 4 200 szűrést végeztek el, közel 40 településen – csak a tavaly évben 1300 nő vette igénybe a szűrőbuszon elvégezhető vizsgálatokat.

Idén a szűrőbusz működését a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatja a Rendszeres mammográfiás szűrés infrastruktúrájának fejlesztése Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon projekt keretében.

Pénteken az Egészséges Vásárhely Program és a szűrőbusz Székkutasra érkezik, ahol a program részleteit 11 órakor Dr. Kallai Árpád a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó főigazgatója, Szél István Székkutas polgármestere, Dr. Bakos Attila háziorvos, valamint Gyurisné Pethő Zsuzsanna EVP programigazgatója ismerteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik