Belföld

Visszavonulót fújt az influenza Fejérben

influenza (influenza, )
influenza (influenza, )

Fejér megyében 34,8 százalékkal kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A megye területén, 2013. 12. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 661 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 34,8 százalékkal kevesebb mint az előző héten.

A 100 ezer lakosra számított megbetegedési arány a Móri járási intézet és a Székesfehérvári járási intézet illetékességi területén továbbra is meghaladja a járványos küszöb értéket, Dunaújváros területén a járványos küszöb érték alatti. A Móri intézet területén minimálisan haladja meg a járványos küszöbértéket, a Székesfehérvári járás területén közel másfélszerese a járványos küszöb értéknek. A megbetegedési arány a Székesfehérvári járás és a Móri járás területén mérsékelt aktivitást mutat, Dunaújvárosi járás területén alacsony tartományban van az influenza aktivitás.

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók között a 0-14 évesek aránya csökkent, a 15-34 évesek, a 35-59 évesek, továbbá a 60 évesek és az e fölöttiek növekvő arányt mutatnak az előző hetihez képest.

A Székesfehérvári és Móri járás területén a fekvőbeteg intézményekben elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik