Belföld

Műjégpályát avattak fel Győrben

A városi műjégpálya mellett elkészült gyakorlópályát március 27-én avatták fel.

Az öltözőépület és a meglévő pálya között egy 28-szor 14 méteres tanulópálya épült, amely lehetővé teszi szuper mini jégkorong mérkőzések, illetve edzések megtartását is. A kispálya fölé szigetelt sátor került, amely a meglévő sátrat egyben az épülettel is összeköti. A kispálya légtere a régi pályától leválasztható, így az a jövőben szinte az egész évben fogadhatja az oktatásra és jégkorongozásra érkezőket. A fejlesztés most megvalósult második ütemére a társasági nyereségadó nyújtotta lehetőség kihasználásával kerülhetett sor. A Győri ETO HC sikeres pályázata révén készült el a 120 millió forintos beruházás, amelynek kiviteli terveit az önkormányzat készítette el, a 30 százalékos önrész biztosításához pedig 15 millió forinttal járult hozzá a város.

Borkai Zsolt polgármester a pálya avatásán hangsúlyozta, összefogásból a városban már eddig is komoly eredmények születtek, az új jégpálya pedig az együttműködés újabb gyümölcse. Hozzátette, a jégsport roppant népszerű Győrben, ezt bizonyítja, hogy szezonálisan mintegy ötvenezer ember látogatja a létesítményt, és közel 160 gyerek sportol versenyszerűen az egyesületben. Az ő lehetőségeik a fejlesztéssel tovább bővültek, de a tervek szerint a komplexum bővítésének ez korántsem az utolsó állomása.

A Győri ETO Hockey Club elnöke, Szarvas Zoltán lapunk kérdésére kifejtette, a tervük, hogy a mostanit újabb TAO-s pályázat, és az önkormányzattal való együttműködés révén további fejlesztések követik. Ennek keretében néhány éven belül teljesen megújulhat a nagypálya is. A csarnok szigetelt fedést kapna, a pálya alatti hűtőrendszert is korszerűsítenék, lelátó és fogadóépület épülne. Ha ez megvalósul, akkor minden feltétel adott lesz az élvonalbeli győri hokicsapathoz.

A teljes cikk itt olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik