Belföld

Gyümölcsszállító kamion fordult keresztbe az úton

A havazás miatt tizenhárom alkalommal, főleg árokba csúszott járművek miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét 24 óra leforgása alatt.

Személyi sérülés egyik esetnél sem történt. A sárbogárdi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a 61-es főút Tolna megyei szakaszán is beavatkoztak, ahol egy gyümölcsszállító kamion az árokba hajtott, és a vontatmánya keresztbe fordult az úton. A jármű üzemanyagtartálya megrongálódott, amelyből körülbelül négyszáz liter gázolaj az árokba folyt. A kamiont daru csörlőjével húzták ki az árokból.

A tizenhárom műszaki mentésből négy szerdán hajnalban történt Fejér megye déli részén. Az intenzív havazásban a 61-es főúton, Sáregeresnél egy textilszállító kisteherautó csúszott árokba. Dunaújvárosban, az Aranyvölgyi úton több kamion elakadt. A 62-es főúton Perkátánál és a 63-as főúton Sárbogárd közelében szintén egy-egy kistehergépkocsi csúszott árokba.

A Magyar Közút Nzrt. tájékoztatása alapján Fejér megyében a főutak sónedvesek, vizesek, a közúthálózat járható.A balesetek elkerülése érdekében a katasztrófavédelem továbbra is fokozott figyelmet, elővigyázatosságot kér a közlekedőktől- mondta el a Fehérvár24-nek Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik