Belföld

Áder fél a repüléstől

Államfőként kénytelen repülni Áder János, pedig nem szeret. Európai parlamenti képviselőként autóval járta meg a Budapest- Strasbourg útvonalat - írja a Bors.

A lap a köztársasági elnök egy közeli ismerősétől úgy értesült, hogy az államfő nem szívesen repül, európai parlamenti képviselőként programjait is a legtöbbször úgy alakította, hogy autóval utazhasson.

– Nem egyszer fordult elő, hogy telefonját Anita (Áder felesége, Herczegh Anita) vette fel, mert ő éppen kocsival tartott Strasbourg vagy Brüsszel felé. Sosem szeretett repülni, de mostanában kénytelen igénybe venni a légi járatokat – tette hozzá a lap forrása.

Autóval Strasbourg 9 és fél, Brüsszel pedig 12 óra. Az utat többször is megtette Áder János, még EP-képviselőként. Ugyanez a távolság repülővel 3,5, illetve két óra.

Az államfő – különösen védett személyként – biztonsági okokból sem teheti meg, hogy ne repülővel utazzon külföldre. Így jóval könnyebben biztosítható a védelme, mint autóúton, másrészt programjainak zsúfoltsága miatt is kénytelen a repülést választani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik