Belföld

Pest megyében vannak fennakadások a vonatközlekedésben

A havazás az ország középső részein, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye vasútvonalain okoz jelentősebb fennakadást, de kedd reggeltől megerősített szolgálat dolgozik a váltók hó- és fagymentesítésében.

Szolnok állomáson váltóállítási problémák miatt a vonatok átlagosan 30-40, egyes járatok 100-120 perccel hosszabb menetidővel közlekednek, míg Szeged, Békéscsaba, Kecskemét, Kiskunfélegyháza térségében, valamint Délnyugat-Magyarországon, Pécs, Nagykanizsa, Kaposvár, Siófok, Dombóvár térségében átlagosan 10-20 perces késésekre kell számítani.

Kelet- és Északkelet-Magyarországon, Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Záhony valamint Miskolc, Füzesabony, Szerencs térségében jelenleg nincs fennakadás a vonatközlekedésben.

A Mávinform közlése szerint hétfő délutántól megerősített szolgálatban dolgoznak a vasutasok, éjszaka 300, kedd reggeltől már újabb 600 fő dolgozik a váltók hó- és fagymentesítésében, de készenlétben vannak a nagyteljesítményű hóekével felszerelt mozdonyok, továbbá a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik