Belföld

Nem lesznek gyorsabbak a 7-es buszok

ferenciek-tere(210x140)(1).jpg (ferenciek tere)
ferenciek-tere(210x140)(1).jpg (ferenciek tere)

Nem teszik középre a buszsávot a Ferenciek terénél.

Mégis a járdák mentén haladnak majd a buszok az átépítés után is – mondta Puskás András (Fidesz-KDNP), az V. kerület alpolgármestere kedden az InfoRádiónak.

Az alpolgármester elmondta, hogy az I. kerületi Döbrentei tértől a Ferenciek teréig vezető szakasz kivitelezője az V. kerület, az onnantól a Keleti pályaudvarig vezető szakaszé pedig a fővárosi önkormányzat lett volna. Ha a középre vezetett buszsáv megvalósult volna, azzal a buszok jelentős időt tudtak volna nyerni, a főváros részéről ugyanakkor nem volt határozott válasz, hogy meg tudják-e valósítani a rájuk vonatkozó részt – mondta Puskás.

Az alpolgármester szavai szerint emiatt visszatértek az eredeti koncepcióhoz, vagyis a buszok az út szélén fognak közlekedni. Szólt arról is, hogy így aztán ott a középső járdaszigetet nem kell zebrákkal összekötni a járdával, vagyis a Veres Pálné utca vonalába tervezett gyalogátkelőhely kimarad a beruházásból. Az ott lévő aluljáró megmarad, azt később felújítják.

A Váci utcát, illetve a Petőfi Sándor utcát a Ferenciek terével összekötő zebrák azonban továbbra is benne vannak a tervekben.

A tér átalakításával kapcsolatban minden az eredeti ütemezés szerint halad – mondta Puskás András.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik