Belföld

Minden egy helyen- Új orvosi központ Fehérváron

Minden egy helyen: szakorvosi rendeléstől a laborig. Megnyílt Fehérvár legmodernebb rehabilitációs és diagnosztikai központja, a C MED.

Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a stressz eredménye a mozgásszervi megbetegedések kialakulása. Tudták, hogy az orvoshoz forduló betegek több mint 30%-a mozgásszervi panaszokkal keresi fel háziorvosát? Szomorú tény, hogy ma Magyarországon másfél millióan szenvednek kopásos ízületi betegségben, mintegy 800 ezren csontritkulásban és körülbelül 100 ezren idült gyulladásos mozgásszervi betegségekben.

A mozgásszervi betegségek a keresőképtelenség harmadik leggyakoribb oka. A táppénzes napok számáért, a korai nyugdíjazásért, 60%-ban szintén ez a betegség felelős. Azt mindenki tudja, hogy egy operáció után rehabilitációra van szükség, de azt már kevesen, hogy egy műtétre már jó előre fel kell készülni, és ezzel is felgyorsítható a gyógyulás folyamata.

Vargha Tamás, honvédelmi államtitkár beszédében arra világított rá, hogy milyen sokan kényszerülnek távol lenni munkahelyüktől a keresőképtelenség miatt, és milyen sokat jelent számukra az, hogy minél gyorsabb rehabilitációt követően, egészségesen visszatérhetnek dolgozni.  Majd hozzátette: fel kell ismerni az egészségmegőrzés fontosságát, a betegségek megelőzésében nagy szerepet játszik a rendszeres sport, és az egészséges táplálkozás. „Ez egy olyan vállalkozás, ami értünk van, ami minket segít, és amire mindenkinek szüksége van. Mindig és minden pillanatban tudjunk előre nézni, és megújulni!”

Dr. Kovács Tibor belgyógyász, családorvos, háziorvos, sportorvos, a C MED szakmai irányításáért felelős orvos igazgatója a megnyitón elmondta: a komplexum rehabilitációs része professzionálisan felszerelt tornateremből, krioszaunából áll, míg a szakorvosi rendelőknél megtalálható a kardiológia, labordiagnosztika, fogászat, implantológia, mozgásszervi fejlesztő, belgyógyász, sportorvos, reumatológus és ortopédus is. A megyében egyedülálló műszerezettséggel, nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező szakorvosok várják a betegeket.

A C MED kiemelt szakterületei a reumatológiai és mozgásszervi panaszok kezelése, a műtétek előtti és utáni rehabilitáció, a szív-és érrendszeri megbetegedések gyógyítása és megelőzése, valamint a diagnosztika. Egyedi szolgáltatások és terápiák is elérhetőek, mint a krioszauna, a képességfejlesztés, vagy a McKenzie torna. A laborban többek között allergiateszteket végeznek, tumormarkereket, pajzsmirigy vagy zsíranyagcserét vizsgálnak.

Április 9-11 között minden nap várja a C MED az érdeklődőket. A “Nyitott kapuk” programon belül mindenki megismerkedhet a szolgáltatásokkal, a C MED munkatársai megmutatják a rendelőket, kezelőhelyiségeket, továbbá ingyenes egészségügyi előadásokat is tartanak. A nyílt héttel kapcsolatos további információért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik