Belföld

Kardirex: két évtizednyi siker

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli 2013-ban a Kardirex Egészségügyi Központ. A jeles jubileumot az alapítók a Győri Nemzeti Színházban tartották, kollégáik, pácienseik körében.

1993-ban jött létre az első privát kardiológiai szakrendelő Győrben, dr. Vasas István és felesége, valamint dr. Hegyi Ilona alapításával. A várakozásmentes, megfizethető egészségügyi ellátást biztosító vállalat az elmúlt 20 évben jelentős fejlődésen esett át: 1998-ban például már foglalkozás-egészségügyi központként működött, 1999-ben megnyílt a fogászati rendelés, később pedig létrejött az egészségpénztár, melynek jelenleg 3000 tagja van. A sikertörténet rohamléptekben menetelt előre, hiszen uniós pályázatokon közel 100 millió forint támogatást nyert el a cég. 2006-ban így megnyílt a Kardirex-patika, 3 évvel később új szinttel bővült a komplexum, 2010-ben pedig megnyithatta kapuit az egynapos sebészeti ellátást kínáló részleg. A tavalyi adatok igazán árulkodó mutatókkal szolgálnak, a központ 100 munkatársával, több mint 90 ezer páciensről gondoskodott, az árbevétel pedig 2012-ben meghaladta az 500 millió forintot.

Ezekre méltán büszke dr. Vasas István, aki egy hajó és annak legénysége példáján a következőképpen fogalmazott az ünnepségen: „A legfontosabbnak azt tartom, hogy a csapattal egy hajóban evezünk. Ahhoz, hogy ezt az utat megtegyük, a matrózok összehangolt munkájára volt szükségünk. Kalandtúra volt, adódtak nehéz időszakok, de ezeket képesek voltunk kezelni. Hogy Győrben van a központ az sokat segít abban, hogy sikeresek legyünk” – mondta a főigazgató. Ezt hangsúlyozta Fekete Dávid is, aki a város vezetése nevében egy oklevelet és egy ezüst emlékérmet is átadott a kardirexeseknek, a kiemelkedő egészségügyi ellátás zálogaként. „A Kardirex az egészségügyi szektor tekintetében a legdinamikusabban fejlődő vállalkozás a régióban, amit az intézmény dolgozói tesznek embertársaikért az példátlan” – emelte ki beszédében az alpolgármester.

A társaság teljesítményét több kitüntetés is alátámasztja, így a Presztízs- és a Pro Urbe-díj, de többek között a VOSZ Megyei Príma-díj is. „Barátok és osztálytársak voltunk Vasas Istvánnal, ezer szál köt bennünket össze. Nem hátráltatjuk, sokkal inkább erősítjük egymás munkáját. A Kardirex példát mutat számunkra is a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban” – ezt már dr. Tamás László János hangsúlyozta a teátrumban.

Az ünnepség végéhez közeledve Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megye Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy emléklapot nyújtott át a Kardirex főigazgatójának, majd a dolgozói kitüntetések is gazdára találtak. Az aranykarkötőt és az ezzel járó érmet azok vehették át, akik vagy a kezdetektől, azaz 20 éve, vagy 10 éve segítik a cég munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik