Belföld

Javul az utak állapota Fejér megyében-Frissítve!

Az úthálózat síkosságmentesítését 27 munkagéppel folyamatosan végzi a közútkezelő.

Már csak az M7-es Letenye felé vezető oldalán van kamionstop: Az M6-os autópálya Fejér megyei szakaszán mindkét irányba megindult a kamionforgalom 13 óra 30 perctől. Jelenleg még az M7-es autópályán Letenye felé nem közlekedhetnek a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek. A megye többi közútján március 26-án, kedden 13:00 órától vonták vissza a korábban kiadott kamionstopot.

Korábban:Információink szerint részben feloldották a kamionstopot Fejér megyében.Fejér megyében az M7-es autópályán Letenye, valamint az M6-os autópályán Pécs irányába átmenetileg még nem közlekedhetnek a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek.

A megye úthálózatának többi részén március 26-án, kedden 13:00 órától visszavonták a korábban kiadott forgalomkorlátozást a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárműveket érintően, így az M7-es és az M6-os autópálya említett két útirányának kivételével elindulhatnak a kamionok Fejér megyében-mondta a Fehérvár24-nek a megyei katasztrófavédelmi szóvivő, Szabó-Bisztricz Anett.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján kedden tíz centimétert meghaladó friss hó hullhat Fejér megyében. A Magyar Közút Nzrt. Fejér Megyei Igazgatóságának tájékoztatása alapján az úthálózat jellemzően sónedves, latyakos, helyenként – főként az alsóbbrendű útszakaszokon – havas, jégbordás a megyében. Az úthálózat síkosságmentesítését 27 munkagéppel folyamatosan végzi a közútkezelő. A balesetek elkerülése, a biztonságos közlekedés érdekében továbbra is fokozott elővigyázatosságot kér a katasztrófavédelem a gépkocsivezetőktől.

Kedden 11:00 óráig az időjárással összefüggő műszaki mentésekhez hat esetben kérték a katasztrófavédelem Fejér megyei hivatásos tűzoltó egységeinek segítségét, elsősorban forgalmi akadályt képező járművek miatt. A baleseteknél személyi sérülés nem történt. Dunaújvárosban két alkalommal kamionok akadtak el reggel a havas úton, délelőtt egy kisteherautó továbbhaladását segítették a tűzoltók. A 81-es főúton két személygépkocsi ütközött Székesfehérvár határában. A 62-es főúton egy kisteherautó borult az árokba, a járművet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók állították kerekeire és visszahúzták az útra. Késő délelőtt a 64-es főút Tolna megyei szakaszán, Simontornya közelében egy élelmiszert szállító kamion csúszott árokba, és a vontatmánya keresztbe fordult az úton-tájékoztatta a Fehérvár24-et Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik