Belföld

Gyalog és taxival akartak Bécsbe szökni a menekültek

A vasút mentén gyalogolva és kamion rakterében is próbálkoztak a határsértők.

Egy kamion rakterében megbújva érkezett Magyarországra az a két afgán férfi, akiket a mosonmagyaróvári határrendészek fogtak el, amint gyalogosan akartak Ausztriába szökni. A hat algériai és egy pakisztáni férfi ugyancsak érvényes papírok nélkül, de ők taxival akartak Nyugat-Európába utazni.

Két taxit állítottak meg a mosonmagyaróvári határrendészek 2013. március 26-án hajnalban az M1 autópályán Hegyeshalom térségében. A járműben utazó hét külföldi – hat algériai és egy pakisztáni – férfi humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezett. Elmondták, hogy a debreceni befogadó állomás lakói és Bécsbe akartak érvényes úti okmányok nélkül utazni.

Pár órával korábban, rejtőzködő gyalogosokra figyeltek fel a járőrök, ugyancsak Hegyeshalom térségében az 1. számú főúton. A két pakisztáni férfi a vasútvonal mentén gyalogolt Ausztria irányába. Érvényes úti okmány nem volt náluk. A határrendészeknek elmondták, hogy egy kamion rakterében megbújva jutották át a határon és Nyugat-Európába akartak továbbutazni.

A kilenc határsértővel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik