Belföld

Gázüzemű buszt tesztel a BKV

busz (busz, )
busz (busz, )

Földgázüzemű autóbuszt tesztelnek két hónapon át Budapesten, illetve az elővárosi közlekedésben, a próbajárat kedden indult útnak a népligeti buszpályaudvarról – közölte a Főgáz CNG Kft.

A Főgáz a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel együttműködve egy úgynevezett CNG- (sűrített földgáz) üzemű MAN Lion’s City A37 típusú autóbuszt biztosít tesztelésre a Budapesti Közlekedési Központnak, a BKV Zrt.-nek és a Volánbusz Zrt.-nek.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A fehér, oldalán hegyvonulatokkal és virágmintákkal díszített buszt egy hónapig elővárosi menetrendben a Budapest-–Maglód útvonalon, egy hónapig pedig városi körülmények között tesztelik.

A Főgáz a buszt reklámcélra is használja, a lakosság figyelmét szeretné felhívni a CNG-hajtás nyújtotta előnyökre. A CNG-üzemű járművek mind gazdaságilag, mind környezetvédelmi szempontból előnyösek az üzemeltető számára, hiszen ezek a járművek csökkentik a környezetterhelést, kevesebb szén-dioxidot, szén-monoxidot juttatnak a levegőbe, koromkibocsátásuk pedig nulla – írták a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik