Belföld

Folytatódik a havazás

Kedden továbbra is téli útviszonyokra kell készülni Fejér megyében: az utak havasak, hókásásak, latyakosak, helyenként csúszós útszakasz előfordulhat, amely fokozott balesetveszélyt jelent.

A havazás miatt huszonkét alkalommal avatkoztak be a katasztrófavédelem hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységei hétfőn. A rendkívüli időjárás miatt elsősorban a megye déli részén, Dunaújváros térségében alakultak ki fennakadások a forgalomban- mondta el a Fehérvár24-nek Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A legtöbb alkalommal a havas úton, emelkedőkön elakadt kamionok továbbhaladását kellett segíteniük a tűzoltóknak. Tegnap este az M7-es autópályán Pákozd magasságában három személygépkocsi és egy mikrobusz ütközött, amely oldalára borult. A járművet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával állították kerekeire.

Ahogy arról a Fehérvár24 beszámolt, a 7-es főúton egy nyerges vontató fordult keresztbe Székesfehérvár határában. A kamion üzemanyagtartálya megrepedt, amelyből szivárogni kezdett a gázolaj. Az üzemanyagot a környezetvédelmi hatóság kannáiba fejtették át tűzoltók.

Kedden kora reggel is vonultak már balesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltók. A 81-es főúton két személygépkocsi ütközött, személyi sérülés nem történt. Dunaújvárosban két kamion akadt el.

Fejér megyében téliesek az útviszonyok, a folyamatos sózás mellett is csúszós szakaszok előfordulhatnak. Gyenge északkeleti szél fúj, amely helyenként lejegesedést okozhat, ezért fokozott óvatossággal vezessenek! Jelen pillanatban citromsárga riasztás van érvényben Fejérben. Az OMSZ előrejelzése alapján 24 óra alatt 10 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint ma borult lesz az ég, sokfelé várható változó intenzitású havazás, délkeleten, illetve a keleti határszélen havas eső, eső is. Többfelé megerősödik, az északkeleti, északi szél, amely akár több helyen is hófúvást okoz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +4 fok között alakul. Délkeleten lesz az enyhébb idő. Késő estére +2, -3 fok közé hűl le a levegő.

A rendkívüli időjárás miatt hétfőn este 22:00 órától Fejér megyében sem lehet közlekedni a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművekkel. A kamionstop az M1-es autópálya Fejér megyei szakaszára nem vonatkozik. A 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek közlekedésének korlátozása előreláthatólag mindaddig érvényben marad, amíg a szlovén-magyar határon nem indul el a kamionforgalom.

A MÁV tájékoztatása szerint kedd reggel a vonatok menetrend szerint közlekednek. Az Alba Volán szintén menetrend szerint indítja el a buszjáratait. Kisebb késések, fennakadások előfordulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik