Belföld

Áder elvenné a motorcsónakokat

Parlamenti pulpitusról pecázott az államelnök.

Drákói szigort követelt az orvhorgászokkal és az orvhalászokkal szemben Áder János köztársasági elnök, sporthorgász az Országgyűlés keddi nyílt napján. Államfőnk szorgalmazza, aki vízparti tilosban jár, attól koboztassék el felszerelése, sőt, akár motorcsónakja és „gépjárműve” is.

„A horgászsport és a horgászturizmus fejlesztésének elősegítése az új halgazdálkodási szabályozással” című rendezvény résztvevői jórészt horgászegyesületi vezetők, céljuk a formálódó új haltörvény előkészítése.


Fotók: Kummer János

A tervnek megfelelően maga Áder János nyitotta meg a Parlament felsőházi termében tartott összejövetelt. Rapidbeszédében citált egy az ellenőrzések szigorítását kérő sporttársa leveléből, majd kijelentette: a huszonnegyedik órában van a magyar sporthorgászat. Belső konfliktusokra utalva úgy ítélte meg, vita nem horgászok és halászok, hanem a tisztességes horgászok, halászok, valamint a tisztességtelen horgászok, halászok között feszül.

A megnyitókban kötelező klasszikus idézetet ezúttal Charles Kettering (1876-1958) amerikai feltalálótól kölcsönözte az elnök: „Engem azért érdekel a jövő, mert életem hátralévő részét abban szeretném tölteni.”


Halgazdálkodási szabályozás

A horgászok amúgy Magyarország legnagyobb létszámú civilszervezetét alkotják, s ha reprezentatív a parlamenti mintavétel, bizton kijelenthetjük: a pecások között találni a legtöbb bajszos embert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik