Belföld

Szeged ifjú tehetségeit köszöntötték az Agorában

Nyolcadik alkalommal ünnepelték meg idén a Tehetség Napját Szegeden. Ezúttal isköszöntötték a „Szeged Ifjú Tehetsége” és a „Szeged Ifjú Tehetségéért” ez évi díjazottjait.

A szegedi önkormányzat az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az óvodától kezdve, az általános és középiskolán át a felsőoktatásig azokat a tehetséges gyerekeket, akik a tudomány, művészet vagy sport területén kimagaslót nyújtanak, elismerjék. Fontos, hogy az iskolák tananyag átadása mellett kiemelt figyelmet fordítsanak a tehetséggondozásra is – mondta köszöntőjében Solymos László alpolgármester.

Kiemelte, hogy a szegedi egyetemmel együttműködve „Esélyt a középiskolás tehetségeknek” elnevezésű ösztöndíjjal – amely egyszeri 50 ezer forintos juttatást jelent – segítik a tehetséges középiskolásokat. Az alpolgármester hozzátette, törekszenek arra is, hogy a legjobbak, akik egyetemre kerülnek, kaphassanak hasonló támogatásokat.

Az önkormányzat bízik abban, hogy az eddig megkezdett tehetséggondozó munkák, programok az iskolák államosítása után is folytatódnak majd – fejezte be beszédét az alpolgármester.

Az elmúlt években 45 tanuló és 48 felkészítő tanár részesült a „Szeged Ifjú Tehetsége” és a „Szeged Ifjú Tehetségéért” Díjban. Ezzel a kitüntetéssel ismerik el azoknak a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak sikereit, akik országos vagy nemzetközi versenyeken bizonyították rátermettségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik