Belföld

Fokozódik az időjárási helyzet

havazás (havazás)
havazás (havazás)

A mára korábban kiadott riasztást immár másodszor módosították. Csak két megyében nem lesz különleges időjárási helyzet.

Kora délután még 11 megyében volt figyelmeztetés, mostanra már 17-ben van és míg korábban csak kettőben volt másodfokú, most már 5-ben. Ma Győr-Moson és Komárom-Esztergom megyében, holnap az utóbbiban és Békés megyében nem lesz különleges időjárás.

Pest, Szolnok, Fejér, Tolna és Somogy megyére másodfokú riasztást adtak ki a várható hófúvások miatt, a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés 10 centinél több hó és akár 50 kilométeres sebességű szél miatt.

Akár 25 centi hó

Kedd reggelre összességében a Dunántúl nagyobb részén, illetve az Alföld nyugati felén 15-25 cm hótakaró kialakulása várható.  A Tiszántúlon a délkeleti határ közelében vegyes formájú csapadék is valószínű, a Kisalföldön, az Alföld keleti felén és Észak-Magyarországon pedig 5-15 cm hó hullhat.

Kedden napközben megszakításokkal várható gyengébb havazás, majd késő délutántól délnyugat felől újabb hullámban valószínű intenzívebb havazás.

Kedd hajnalig Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Heves megyében 40-55 km/h-s széllel is számolni kell. Napközben veszít erejéből a szél, az említett helyeken viszont lehet még hófúvás.

Éjszaka +1 és -4 fok között valószínű a hőmérséklet, nappal -2, +4 fok között.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik