Belföld

Eldőlt az Arany Alkony sorsa

arany-alkony(2)(960x640)(1).jpg (arany alkony)
arany-alkony(2)(960x640)(1).jpg (arany alkony)

Véget érni látszik a budapesti Arany Alkony idősotthonok kálváriája: megkapták a jogerős működési engedélyt az Olajág Otthonok.

A fővárosi kormányhivatal április elsejével megadta a jogerős működési engedélyt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által alapított Olajág Otthonoknak, ezzel hosszú évek után egy kézben egyesült az ingatlanok tulajdonjoga és az üzemeltetése – olvasható a Népszabadság és a Magyar Nemzet hétfői számában.

A Népszabadság azt írta: a Chábád Lubavics zsidó mozgalomhoz kötődő EMIH vezetői a múlt héten kapták kézhez a működési engedélyről szóló jogerős határozatot. Elsőként az otthonok ezerháromszáz lakóját és hatszáz dolgozóját értesítették, vasárnap pedig személyesen is végigjárták az intézményeket, hogy megnyugtassák az idős embereket.


Fotó: MTI / Kallos Bea

A Magyar Nemzetnek Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője azt nyilatkozta: abban bíznak, hogy a másodfokon eljáró Emberi Erőforrások Minisztériumának döntésével megszűnik a lakók részéről az elégedetlenség, és újra nyugodtan tölthetik mindennapjaikat. Emlékeztetett arra is, hogy korábban az engedélyt azért vonták vissza, mert vizsgálataik szerint az eddigi fenntartó anyagi háttere bizonytalanságokkal teli és adósságokkal terhelt volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik