Belföld

Egyujjas kesztyűt kapott Szanyi

Ifjú kereszténydemokraták ajándékozták meg a szocialista képviselőt a Parlamentben.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség néhány tagja váratlan ajándékkal kedveskedett Szanyi Tibornak – jelentette a Hír24 tudósítója. A Parlament folyosóján egyujjas (úgynevezett edényfogó) kesztyűt adtak át az MSZP képviselőjének, mondván, hogy használja, amire akarja.

Ezzel utaltak arra, hogy Szanyi Tiborra büntetés vár egy héttel ezelőtti „bemutatása” miatt. A szocialista képviselő az általa elmondott interpellációt követően középső ujját felfelé tartva bemutatott a többi frakció irányába.

Szanyi megköszönte a kesztyűt és azt mondta, hogy használni fogja, ha kisüt valamint, “de cserébe ők is süssenek ki valamit, hogy visszafogják a szitkozodó jobbikos barátaikat”.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője ma közölte: a Fidesz támogatja, hogy a lehető legsúlyosabb pénzbírságot szabják ki a honatyára. Mint mondta: Szanyi kisgyerektől is elfogadhatatlan módon viselkedett, és nem találtak bizonyítékot arra, hogy zsidózás miatt reagált volna így, vagyis védekezése gyenge és álságos. „Ha gyerekem így viselkedne, sarokba állítanám” – mondta a frakcióvezető.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a lehető legnagyobb mértékű pénzbírság kiszabását javasolta Szanyira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik