Belföld

Bajnai beszorult az M0-áson

A nép között az exminiszterelnök.

Hétfő este Halásztelken tart lakossági fórumot az Együtt 2014 két arca, Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt és Kónya Péter társelnök, a Szolidaritás vezetője.

A 17 órára hirdetett rendezvény a vendégek késése miatt bő fél órás késéssel kezdődött. Bajnai indoka: másfél óráig utaztak a hóesés miatt belassult M0-on.


Fotó: Kummer János

Bajnai szerint lehetséges, hogy a Fidesz „belemenekül egy előrehozott választásba”. A kormányfőjelölt a remélt győzelme esetén négy alapkérdésben teremtene konszenzust: a haza, a haladás, a szolidaritás és Európa terén. Úgy ítéli, a társadalom fölső rétegében liberális, középen konzervatív, alul szociáldemokrata szellemben tevékenykedő államra van szükség.

Kónya Péter szerint „ma Magyarország a félelem és a reménytelenség országa”, ezért a cél az, hogy a 2014-es választásokon „elzavarjuk a fideszeseket az egész pereputtyukkal együtt”. Kérdésre a társelnök nem zárta ki, hogy Orbán egy esetleges választási vereség esetén nem adja át önkéánt a hatalmat – Kónya “katonaemberként” készül erre a helyzetre.

(Riportunkat késő este olvashatják.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik