Belföld

Bérlakást a devizahiteleseknek!

Bérlakások Pécsen (Bérlakás, Pécs,)
Bérlakások Pécsen (Bérlakás, Pécs,)

A nemzetgazdasági minisztérium az önkormányzatok bevonásával segítene a bajbajutottakon.

További segítséget ígért a devizahiteleseknek a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Kossuth Rádió Krónika című műsora szerint ösztönözni szeretnék az önkormányzatokat, hogy biztosítsanak bérlakásokat a devizahitel miatt eladósodott embereknek. Részleteket nem közöltek a tervekről, csupán két város vezetőjét kérdezték.

Pécs polgármestere, Páva Zsolt azt mondta: mindenképpen szeretnének segíteni, egyelőre azonban nem ismerik a kormányzati elképzelés részleteit.

Kaposváron 1140 bérlakás van, évente 50-60 üresedik meg, jelenleg ezekre a szociális bérlakásokra a devizahitelesek nem nyújthatnak be pályázatot, hiszen nekik van lakásuk. Szita Károly polgármester elmondta: azon dolgoznak, hogy áprilistól az új lakásrendelet a devizahiteleseknek is lehetővé tegye a lakásbérlést. Vizsgálni fogják a szociális rászorultságot,illetve , hogy a pályázó megtette-e már azokat a lépéseket, amelyeket a kormány törvényi garanciával biztosít a törlesztés terheinek enyhítésére. A polgármester kiemelte: a városban a lakásbérleti pályázatokra 2-2,5-szeres a túljelentkezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik