Belföld

Pintér nem döntene a Portik-jelentésről

pintér sándor (pintér sándor, )
pintér sándor (pintér sándor, )

Helyette a szakbizottság választhatna, mely részeket hozzák nyilvánosságra.

A Népszabadság információi szerint a belügyminiszter a szakbizottságra bízná, mely részek titkosságát oldja fel, illetve mely részeket hoz teljes egészében vagy anonimizálva nyilvánosságra a Laborc-Portik-kapcsolatról szóló jelentésből.

A Népszabadság úgy tudja, Pintér Sándor belügyminiszter napokon belül az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának továbbítja azt a jelentést, amelyet a korábban általa felkért, Gálszécsy András volt titokminiszter által vezetett munkacsoport készített arról, hogy a nemzetbiztonsági és egyéb szempontokat (például a személyiségi jogok esetleges sérülését) is figyelembe véve mi hozható nyilvánosságra Laborc Sándornak, az NBH egykori főigazgatójának és Portik Tamásnak, a 90-es évek olajügyeiben kulcsszerepet játszó Energol Rt. egykori marketingigazgatójának 2008 nyarán a titkosszolgálat által rögzített beszélgetéseiből.

A miniszter a jelek szerint a politikusokra bízza, mit hoznak nyilvánosságra belőle. Így megtörténhet, hogy olyan adatokat is nyílttá tesznek, amelyeket a titokgazda, az Alkotmányvédelmi Hivatal inkább titokban tartana – írja a lap.

Korábban arról írtunk, hogya Heti Válasz szerint Portik az előző ciklusban azt a feladatot kapta a volt NBH-főigazgatótól, Laborc Sándortól, hogy gyűjtsön vagy gyártson a Fidesz vezetőire nézve terhelő információkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik