Belföld

Március végén is havazhat

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Jövő péntekre is havas esőt jelez a meteorológia.

Szombaton északkeleten alapvetően napos idő valószínű, másutt többnyire erősen felhős lesz az ég, helyenként napos időszakokra is számíthatunk. Napközben csak néhol fordulhat elő hószállingózás, estétől viszont nyugaton és délen már több helyen várható hószállingózás, havazás. Az élénk északkeleti, északi szél időnként megerősödik. A hőmérséklet kora délután 0 és +6, késő este -3 és +3 fok között valószínű – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, északkeleten lehet csak kevés napsütés. Főként nyugaton és délen számíthatunk havazásra, hószállingózásra. A nagyobb mennyiség délnyugaton várható, északkeleten számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában -3, -8 fok között, északkeleten -10 fok alatt, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +2 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat legfrissebb előrejelzése már jövő péntekig lát. Március 29-re azt jelzik, hogy többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, havas eső, havazás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik