Belföld

Babák szállták meg a palotát – FOTÓK!

Igazi mackó- és babainvázió van Győrben. Az elragadó alkotások április 4-ig vették birtokba a Zichy-palotát.

Idén már 17. alkalommal hirdette meg a Győri Művészeti és Fesztiválközpont az országos baba és mackókészítési versenyét, melyre ezúttal 99 kézműves és amatőr alkotó küldte be szebbnél-szebb munkáit. A nevezők mesés remekei az elmúlt évekhez hasonlóan a Zichy-palotában vonulnak fel, ahol a nagyközönség is megtekintheti, a nemegyszer több százezer forint értékű játékokat.

2013-ban tizenegy kategóriában (és számos alkategóriában) nevezhettek a pályázók, így művészbabák, porcelán- és textilbabák, valamint maskarába öltözött medvék is mosolyognak azokra, akik ellátogatnak, az ideiglenesen mesebirodalommá avanzsált intézménybe. Ezúttal a Szolnok melletti Rákóczifalva Macimúzeuma is elhozta gyűjteményének egy részét a rendezvényre, mely jórészt 70-80 éves, korhű jelmezekbe öltöztetett szőrmókokból áll.

A kiállítás évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ez természetesen köszönhető az ötletgazdának, Keglovich Ferencnének, a fesztiválközpont projektvezetőjének is. „Kezdetben furcsán néztek rám, hiszen sokan úgy tartották gyerekes ez a kezdeményezés. Annak ellenére, hogy mindig is az a cél vezérelt, hogy ösztönözzük ezzel a megmérettetéssel a kézműveseket, a babakészítőket, hogy olyan játékok szülessenek, melyek igényesek, színvonalasak, és megfelelnek az előírt követelményeknek. Az idei babákat látva is, azt hiszem teljesült ez a célkitűzés, hisz egy olyan kiállítás jött létre, mely a felnőtteket, gyerekeket, nőket és férfiakat egyaránt szórakoztatja és elcsábítja a Zichy-palotába” – hangsúlyozta Keglovich Ferencné.

A Győr24 a tárlaton járt, képgalériánkra kattintva egy kis ízelítőt láthatnak a bababirodalom lakóiról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik