Belföld

A Fidesz még soha nem tett ilyet

fidesz (fidesz, )
fidesz (fidesz, )

A nagyobbik kormánypárt frakciója közölte: soha nem volt szüksége tisztességtelen módszerekre a választásokon.

A Fidesznek soha nem volt szüksége tisztességtelen módszerekre a választásokon, ellentétben a baloldallal, amely a választópolgárok megkérdezése nélkül önkényesen tette a miniszterelnöki székbe Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont – közölte a nagyobbik kormánypárt frakciója.

A Fidesz közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy jelenleg Bajnai Gordon internetes adatbázis-építését vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy az veszélyezteti-e a választások tisztaságát. Közölték, Bajnai Gordon eddig nem adott választ a Fidesz ezzel kapcsolatos kérdéseire, és így nem lehet tudni, “miféle országoknak, miféle szervezeteknek, milyen célra adja át a magyar állampolgárok személyes adatait”.

A Fidesz-frakció közleményében reagált az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség szombati sajtótájékoztatóján elhangzott állításra is, miszerint választási csaláshoz vezethet a határon túli névjegyzékek titkossága.
Közölték, a kérdést érintő egyéni módosító javaslatról sem a Fidesz-frakció, sem az Országgyűlés még nem alakította ki álláspontját. “Az a tény azonban, hogy a külhoni magyarokkal szemben indított 2005-ös szégyenletes szocialista kampány után a baloldal újra és újra a külhoni magyarokkal szemben emeli fel szavát, gusztustalan” – írták. Úgy látják, “újra zeng a külhoni magyarokkal szembeni uszítás”.

A frakció jelezte: a Fidesz kétharmados támogatással bír a külhoni magyarok szavazata nélkül is. Azt írták, Magyarország 2010-ben a nemzeti összefogásra szavazott, amellyel kinyilvánította véleményét, hogy “nem kér többet a baloldal hazug uszításaiból és gyűlöletkampányából”. Az új Alaptörvényünk rögzíti, hogy felelősséget vállalunk a határon túli magyarság sorsáért, kiállunk saját állampolgárainkért, legyenek azok a határon innen vagy túl – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik