Belföld

Újra lesz húsgolyó az IKEA-ban

ikea(210x140)(1).jpg (ikea, )
ikea(210x140)(1).jpg (ikea, )

Jövő keddtől kezdik árulni az újonnan előállított terméket. A húsgolyók árusítását az európai lóhúsbotrány miatt szüneteltették.

Az IKEA Csoport február végén döntött a svédországi beszállítótól származó húsgolyó eladásának beszüntetéséről. Első lépésként független szakértőkkel együtt vizsgálat alá vették a húsgolyók gyártását és az érintett svédországi beszállítót.

A vizsgálat eredményeként a gyártás mostantól kevesebb húsbeszállítóval és szigorúbb ellenőrzés mellett történik. Ennek részeként a DNS-vizsgálatot kiterjesztik a nyers húsra és a késztermékekre is. Így biztosítható, hogy a húsgolyók kizárólag a termékismertetőben felsorolt összetevőket tartalmazzák.

Következő lépésként független minőségbiztosítókkal együttműködve fejlesztik a választékban szereplő húskészítmények beszerzésére vonatkozó követelményrendszert, hogy a termékek útja egészen a gazdaságig visszakövethető legyen.

A csehországi, magyarországi és szlovákiai IKEA éttermek kínálatában március 26-ától ismét megtalálhatók lesznek a húsgolyók, majd nem sokkal később a Svéd Finomságok Boltja polcaira is visszakerülnek a termékek – tájékoztatott az áruházlánc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik