Belföld

Tizenegy halálos baleset Győr-Sopron megye útjain

Az idei évben már tizenkét ember vesztette életét közlekedési balesetben.

A Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság ismételten felhívja az utakon közlekedő gépjárművezetők figyelmét, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek körültekintőek és türelmesek!

A meteorológiai tavasz ellenére a kedvezőtlen időjárási viszonyokból adódó rossz út és látási viszonyok miatt vezessenek óvatosabban!

2013. március 21-én Győrben egy 22 éves fiatalember veszítette életét autóbalesetben. 2013. január 01-től 2013. március 21-ig megyénk útjain 11 halálos balesetben tizenketten haltak meg.  A 11 esetből négy alkalommal a baleset részese vált áldozattá. 7 esetben személygépkocsi, 3 esetben tehergépkocsi vezető és 1 esetben gyalogos okozta a tragédiát.

A statisztikai adatokat elemezve megállapítható, hogy a balesetek okai között szerepel a figyelmetlen, gondatlan vezetés (4 esetben), a gyorshajtás (3 esetben), az elsőbbségi jog meg nem adása (2 esetben), szabálytalan megfordulás (1 esetben) és vasúti tiloson való áthaladás (1 esetben). A tragédiák 45%-át megyén belüli lakos okozta – olvasható a police.hu győri oldalán.

A rendőrség, illetve a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság kéri megyénk lakosságát, a járművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek türelmesebbek! Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a tavasz ellenére a kedvezőtlen időjárási viszonyokból adódó rossz út és látási viszonyok  miatt vezessenek óvatosabban!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik