Belföld

Megmaradnak a munkahelyek a győri Märklinben

Minden munkahelyet megtart a német Märklin új tulajdonosa a göppingeni központban, illetve a győri gyárban - írta pénteki számában a Bild című lap a világhírű modellvasútgyártót megvásárló cég közlésére hivatkozva.

Minden munkahelyet megtart a német Märklin új tulajdonosa a göppingeni központban, illetve a győri gyárban – írta pénteki számában a Bild című lap a világhírű modellvasútgyártót megvásárló cég közlésére hivatkozva.

A csődbe jutott Märklint a németországi Fürthben lévő játékgyártó, a Simba Dickie veszi meg, a vételár egyelőre nem ismert. Az ügyletet a német versenyhivatalnak még jóvá kell hagynia.

A világ legnagyobb modellvasútgyártó társasága még 2009-ben került csődvédelem alá, mert nem tudott eleget tenni fizetési kötelezettségeinek. Később átszervezéssel stabilizálták a vállalatot – többek között a németországi és a győri gyárban is leépítést hajtottak végre. 2011-ben a működési eredmény már 12,6 százalékkal 12,36 millió euróra, az árbevétel 1,6 százalékkal 109 millió euróra nőtt. A tavalyi év eredményeit még nem tette közzé a vállalat.

A Simba Dickie forgalmazza egyebek mellett a Simba játékokat, az Eichhorn fajátékokat, vonatszetteket, a BIG autókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik